Skip to content ↓

We open in

The School Day

Due to Government guidelines on fully reopening schools in September, the school day is changing for each year group. Further details are on the dedicated website for September opening.

 

 

 

 

 

The School Day 2019-2020

Periods

Year Group

Time

Duration

Activity

All

8.25 – 8.45am

20 minutes

Registration

All

8.45 – 9.35am

50 minutes

Period 1

All

9.35 – 10.25am

50 minutes

Period 2

All

10.25 – 10.45am

20 minutes

Break

All

10.45 – 11.35am

50 minutes

Period 3

All

11.35 – 12.25pm

50 minutes

Period 4

All

12.25 – 1.05pm

40 minutes

Lunch

All

1.05 – 1.55pm

50 minutes

Period 5

All

1.55 – 2.45pm

50 minutes

Period 6

Split timetable

2.45 – 3.35pm

50 minutes

Period 7

All School Finish Times

Monday

All School

3.35pm

 

Tuesday

All School

3.35pm

 

Wednesday

Y7 and Y8

2.45pm

No Period 7

Y9 and Y10

3.35pm

 

Thursday

Y7 and Y8

3.35pm

 

Y9 and Y10

2.45pm

No Period 7

Friday

All School

2.45pm

 

Lesson 7

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Year Groups:

7 and 8

Club

House Event or Homework Club or Q?rius

End of Day 2.45pm

Club

End of day 2.45pm

Year Groups:

9 and 10

Intervention or Silent Prep. or House Event

Club

Club

End of Day 2.45pm

End of day 2.45pm