Skip to content ↓

We open in

School Day

The school day for Pinner High School is:

Time Activity Duration Notes
8:25 Registration 10 mins  
8:35 Lesson 1 50 mins  
9:25 Lesson 2 50 mins  
10:15 Break 20 mins  
10:35 Lesson 3 50 mins  
11:25 Lesson 4 50 mins  
12:15 Lunch for Year 7 Lesson 5 for Year 8 50 mins  
1.05 Lunch for Year 8 Lesson 5 for Year 7 50 mins  
1:55 Form Tutor time/Assembly 10 mins ( PSCHE Thursday)
2:05 Lesson 6 50 mins  
2:55 Lesson 7 ** 50 mins (Monday - Thursday only)

The school day ends at 3:45 on Monday to Thursday inclusive, and 2:55 on Friday.

Form Groups are arranged in Houses. In each Year group there are 2 forms in Ali House, 2 in Bannister House, 2 in Malala House.  

** Lesson 7: Monday: Headteacher's Challenge Clubs; Tuesday: Q?rius; Wednesday: House Events; Thursday: Headteacher's Challenge Clubs